Yoga voor bedrijven

Teambuilding? De rust terug op kantoor?

7 voordelen om Yoga voor bedrijven in te zetten

Bij steeds meer bedrijven wordt Yoga aangeboden. Inmiddels is bewezen dat Yoga en Meditatie het ziekteverzuim terug kan dringen en het stress niveau van medewerkers kan verlagen. Vaste of incidentele Yogalessen, in de vorm van een workshop of teambuilding. Lees onderstaande voordelen en neem contact op voor de verschillende les stijlen en mogelijkheden.

Yoga:

versterkt je fysieke en mentale conditie
verbetert je concentratie
helpt je om gemakkelijker met stress om te gaat
heeft een zeer positief effect op de nachtrust
versterkt je immuunsysteem
verbetert de productiviteit
verbetert de algehele tevredenheid van werknemers

1. Yoga versterkt je fysieke en mentale conditie

Yoga is meer dan een fysieke workout. Alhoewel de fysieke voordelen in de eerste instantie de grootste aantrekkingskracht heeft op de deelnemers. Je algehele conditie/vitaliteit neemt toe, zoals kracht, flexibiliteit, mobiliteit, hart/long conditie, volledige ademhaling, een gezonde wervelkolom en je energie niveau neemt toe als je met regelmaat op je yogamat stapt. Gedurende de dag wordt er nogal wat van ons gevraagd op de werkvloer. Het is een ‘must’ om in goede conditie te blijven.

2. Yoga verbetert je concentratie

Mindful bewegen bevordert het cognitieve vermogen van ons brein. Daarnaast oefent meditatie ons om aanwezig te zijn, in het moment te verblijven en volledig te ademen, waardoor we ons in het dagelijks leven gemakkelijker kunnen concentreren.

3. Yoga helpt je om gemakkelijker met stress om te gaan

De vele voordelen van yoga maken ons stress bestendiger. Als de werkdruk hoog is, vermoeidheid en overgevoeligheid (prikkelbaar) aan de orde van de dag zijn. Als gewone situaties je hartslag doen verhogen, je reacties onredelijk zijn of je stelt standaard te hoge doelen, dan gaat onze weerbaarheid achteruit. Om je werknemers mentaal sterk te houden of te versterken biedt Yoga hier een uitkomst in. (zie 4)

4. Yoga heeft een zeer positief effect op de nachtrust

Als we te vaak onder druk staan, of een gevoel van druk/stress/ ervaren, dan wordt ons “fight or flight” systeem continue getriggerd. Dit systeem is heel handig als we achtervolgt worden door een tijger, als we in levensgevaar zijn.

Het is een verdedigingsmechanisme dat optreedt als er acuut gevaar dreigt. De reactie begint met hevige angst en/of stress. Ons lichaam produceert grote hoeveelheden stresshormonen – adrenaline en cortisol. De bloeddruk en hartslag gaan omhoog, de spieren worden gespannen, kippenvel, de zintuigen worden scherper, pupillen zijn verwijd en de pijngevoeligheid daalt – we staan dan in de vecht of vlucht modus. Als we weer in veiligheid zijn produceert ons lichaam endorfines en dopamine om de balans te herstellen.

Te vaak stress- of chronische stress ervaren zorgt ervoor dat we steeds moeilijker kunnen terugschakelen naar onze ontspanningsmodus. Het gevolg is dat we de moeilijk in slaap komen. Je merkt wanneer het stil wordt hoeveel onrust er in je hoofd is. De belevenissen zijn nog niet verwerkt en de gedachtes spoken nog door je hoofd. Of je valt in slaap en na een paar uur ben je klaarwakker met een hoofd vol onrust. Het opstaan wordt steeds lastiger en je raakt steeds meer uitgeput. Geen enkel bedrijf heeft baat bij medewerkers met chronische vermoeidheid.

Yoga kan helpen het stress niveau drastisch te verlagen en de kwaliteit van de nachtrust positief te beïnvloeden.

5. Yoga versterkt je immuunsysteem

Het ziekteverzuim van je medewerkers laag houden door de voordelen van Yoga. Het vergroten van je zelfvertrouwen door Yoga. Je voelt je fysiek en mentaal sterker. Gevoel van controle over de stroom van gedachtes. Voldoende slaap om vitaliteit te kunnen ervaren en weerbaar zijn voor stress. Jezelf goed voelen en gezonde gedachten te hebben geven je lichaam de informatie vitaal te zijn. Alles staat in verbinding met elkaar.

6. Yoga verhoogt de productiviteit

Multitasking, stress en gebrek aan focus kan de productiviteit van de werknemers negatief beïnvloeden. BedrijfsYoga kan de werknemers juist weer positief beïnvloeden, waardoor productiviteit en werkplezier aanzienlijk verbeterd.

7. Yoga verbetert de algehele tevredenheid van de werknemers

Yogahoudingen versterken je lichaam / lichaamshouding
Yogahoudingen zorgen voor meer flexibiliteit in de lichaam
Yogahoudingen kunnen vele fysieke belemmeringen, zoals nek en rugklachten aanzienlijk verbeteren
Yoga geeft zelfvertrouwen
Yoga en meditatie verbetert de concentratie
Je lichaamshouding positief beïnvloeden zorgt ervoor dat je mentaal/sociaal/emotioneel sterker bent
Vermindert angst en boosheid
Vermindert vermoeidheid en stress
De ademhaling positief beïnvloeden om je energie niveau te laten stijgen
Vitaal en ontspannen zijn

Heb je interesse na het lezen over de werking van BedrijfsYoga? Bij Yogastudio Zwanenburg zijn alle materialen aanwezig. Voor of na werktijd (of tussendoor) een Yogales naar keuze te volgen. Wellicht als wekelijkse les, incidenteel, een workshop of gewoon eens wat anders te doen met je team.

Op locatie verzorg ik ook lessen, alleen dan ben ik wel beperkt met de yoga benodigdheden
Ik geef in het nederlands les

Ook tot rust komen?

Bekijk onze lessen of volg een proefles bij Yogastudio Zwanenburg.