Yoga Lessen

Wij bieden een toegankelijke en sfeervolle yogastudio in Zwanenburg om functionele yoga te beoefenen voor beginners en gevorderden.

Onze lessen

 

Yin Yang Yoga

Yin & Yang zijn twee schijnbaar tegengestelde krachten, van waaruit alles is opgebouwd in het universum. Ze vullen elkaar aan en streven naar iedere vorm van balans middels de stroming van chi, onze levensenergie. De stilte, stabiliteit van Yin versus beweging, mobiliteit van Yang. Ervaar beide kwaliteiten in één les.

“Yoga is calming the whirlpool of the mind” – Jo Phee Yinspiration

Yin Yoga

In Yin Yoga verblijven we langer in houdingen om de energiestroom (Chiflow) in de meridianen te harmoniseren. We ontspannen de spieren terwijl we bindweefsel, fascia en gewrichten stimuleren. We richten ons op het cultiveren van stilte door de aandacht naar binnen te richten.

“Als je de controle loslaat gebeuren de mooiste dingen”

Vinyasa Flow Yoga

In Vinyasa Flow Yoga verbinden we ademhaling met de beweging in vloeiende zachte en dynamische overgangen. Een dynamische Yogavorm waarin zowel uitdagingen als aanpassingen worden aangeboden.

“Motion = Lotion” – Jo Phee Yinspiration

Restorative Yoga Therapie

(Critical Alignment Yoga & Therapie)

Een therapeutische yogavorm met herstellende houdingen. We werken aan de gehele wervelkolom omdat ze elkaar beïnvloeden. We werken met verschillende materialen en houdingen om gevoel van stijfheid/spanning te lijf te gaan, van daaruit mobiliteit en kracht op te bouwen.

“Kracht opbouwen vanuit ontspanning”

Pilates

Pilates in een bewegingsmethode waarbij je geconcentreerd werkt aan een goede houding, core stabiliteit en coördinatie. In een effectieve training die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

“Change happens through movement & movement heals” – Joseph Pilates

Yoga Nidra en/of Meridian Nidra

Yoga Nidra ‘de bewuste slaap van de yogi’s’ is een zeer ontspannen Yogastijl terwijl je in Shavasana op je mat rust. Stapsgewijs wordt je meegenomen in een geleide meditatie, een gebied tussen waken slapen om een diepe staat van ontspanning te ervaren.

“Quiet the mind and the soul wil speak” – Buddha

Meditatie/Mindfulness

Meditatie en Mindfulness is verweven in Yoga. Een oefening in het observeren van gedachten of het richten van de aandacht, een workout voor je brein. Met als bijverschijnsel dat het je leven meer ontspannen, leuker en lichter kan maken. Bewust worden van je gedachten, gedrag en je reacties daarop. Je wordt veerkrachtiger door vaker met je aandacht in het moment te zijn en het helpt je omgaan met negatieve gedachten en lastige emoties.

“Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder” – Lao Tse

Mindfulness Training

De Mindfulnesstraining is een stressreductietraining.Je leert je aandacht in het moment te richten, waardoor je meer bewust wordt van automatische reacties en patronen. Je leert op een andere manier naar jezelf, anderen en de wereld om je heen te kijken zodat je met meer veerkracht en regie invloed krijgt op je leven en welzijn.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen” – Jon Kabat-Zinn

Schrijf je in voor onze yogalessen

Met onze lesstijl geven we je de vrijheid om Yoga te ervaren en te onderzoeken wat bij jou aansluit.

Probeer het uit, wat werkt wel voor je en wat juist niet. Klaar voor verandering?